Cicloturisme 4. País de Gal.les 08-2008



Albert Dock, Liverpool.






Aquest viatge l'he fet sol, ha durat 8 dies i la intenció era combinar el cicloturisme pel nord de Gal.les anant de Liverpool fins a Hollyhead per l'interior i tornant er la costa nord; amb una mica de caminada per les muntanyes més altes del Regne Unit, situades al parc nacional d'Snowdonia, amb el seu cim més alt l'Snowdon


Al final, i com acostuma a passar amb els viatges en bicicleta, la meteorologia i la incompetència del personal d'equipatges de Barcelona que no varen facturar la bicicleta, em va fer canviar els plans i deixar les caminades per una altra ocasió.


He dormit en YHA (albergs de joventut) i Backpackers Hostels. Molt bé, la opció més barata (15-25 lliures/nit). Molt aconsellable agafar la opció esmorzar si hi és, segur que serà el millor àpat del dia.


El que més m'ha agradat d'aquest viatge: La gent ( molt agradables i disposats a donar direccions i itineraris a qualsevol hora, borratxos o serens...), els pobles amb castells medievals, els pubs ( visiteu tots els que pogueu), Liverpool i els seus museus (situats Albert Dock), el paisatge gal.lès.


El que menys m'ha agradat: el trànsit i les carreteres ( crec que ha estat el viatge més perillós que he fet des que vaig en bicicleta per la carretera. Per cert!!!! recordeu que cal pedalar per l'esquerra!!!! i els cotxes us passen per la dreta... compte amb encreuaments i rotondes. NO HI HA "ARCÉN"), el clima ( ha plogut 5 dels 7 dies que he pedalat), el menjar ( ja se sap...).


Dia 1: BCN-LPL. Arribada a Liverpool al migdia. MERDA!!!!! No han facturat la bicicleta....grrrrrr. Canvi de plans. Visito Liverpool. Està molt bé, no és gaire gran i es pot passejar de pub en pub. No és perillós i hi ha molts pubs... Molt recomanable visitar els museus de la ciutat: el de la esclavitut, el Titanic, el marítim... i pels fanàtics dels Beatles... Museu i botiga Beatles, The Cavern,etc. Hi ha molts pubs amb bona música en directe.


Dia 2: Liverpool-Chester. 43km. A les 16hores arriba la bicicleta i no s'ho esperaven ni ells que arribés ( jo encara menys...quina impotència!) la monto de seguida i m'en vaig cap a Chester ( encara no és Gal.les). La sortida de Liverpool fins a Runcorn és complicada.


Després la cosa es calma i de seguida arribes a Chester. Ciutat amb runes romanes ( havia estat port romà) i nucli urbà molt bonic.
Dormo al Backpackers Hostel al centre del poble ( Molt bé i barat).





Camí de Snowdonia.
Muntanyes al fons.



Dia 3: Chester- Corwen-Betws-y-Coed-Swallow Falls. 94,8 km. Surto de Chester aviat i vaig cap al cor de Snowdonia! Avui faré kms!!!!! però la veritat és que fins els ultims 30 no hi ha gairebé desnivell. Tinc un parell de ruixats impertinents però s'aguanten...



Swallow Falls.

L'Hostal està just davant.



A l'encreuament de Corwen hi ha una granja on hi pots menjar productes de la seva producció, està molt bé. A més, el paisatge acompanya...


Betws-y-Coed és bonic, petit i farcit de botigues d'esports.


Dormo a YHA Swallow Falls.











Baixada de Pen-y-Pass

Dia 4. Swallow Falls- Pen-y-pass- Caernarfon. 44km. Avui ja no me n'escapo... Boira i pluja per tothom!!! La idea que tenia era pedalar només 15-20 km fins a Pen-y-pass, pujar el cim de Snowdon i dormir allà. El poc paisatge que he pogut veure és molt bonic... Però amb tanta pluja i boira decideixo anar a dormir a la costa, a Caernarfon.


Caernarfon és un poblet bonic, emmurallat, amb un castell imponent que es pot visitar i on s'hi coronen els prínceps de Gal.les. El 70% de la població parla Gal.lès.


Dormo al Totter Trotters, està molt bé i està justa al centre del poble.


Dia 5: Caernarfon-Trevor-Caernarfon-Bangor. 82 km. Per no anar directament a Bangor. Decideixo passar el dia pel sud de Caernarfon i a la tarda ja pujaré fins a Bangor.

Per fi descobreixo les NCN (National Cycling Network) !!!! aquesta d'avui és la n.8. Baixo per la Peninsula de Llyn fins a Trevor, poblet molt petit, port molt bonic i relaxant. Té un castell a la muntanya que sembla " Mordor" del Senyor dels anells.













NCN n8.

Molt bonica i tranquil.la.

Quina alegria!!!!




Arribo a Bangor. També té Castell i un centre que està bé. El que més m'ha agradat és el port, i és que les marees donen paisatges marítims molt bonics.


Dormo al YHA de Bangor. Trobo els primers cicloturistes, són anglesos i tenien la intenció de dormir en tenda... mal país per dormir de vivac o en tenda...


Dia 6: Bangor- Beaumaris-Conwy. 69 km. Surto cap a Beaumaris, a 12 km de Bangor, a la illa de Hollyhead. És el punt més occidental que aniré. És un poblet molt bonic i petit. El castell és molt guapo. Faig un cafè a primera línia de mar... quin relax...









Moll de Beumaris.

Illa de Hollyhead.








M'espavilo, comença a ploure fort, i decideixo anar directe fins a Conwy. La pluja és molt intensa i no acabo de trobar

la NCN que em pot dur fins a Conwy. He d'anar per 20 km

d'autovia que fan por!!!!!

Finalment arribo a Conwy plovent i molt de dalt a baix.


Val la pena, aquest poblet és molt bonic, tot dins una muralla que es pot fer a peu. El castell és molt bonic i el port també.





Aquesta és la casa més petita del UK.

Port de Conwy.







Com que segueix plovent.... Visita cultural de Pubs!!!! La cervesa té molta Vitamina B i fibra, no? Ideal per als ciclistes!!!!!






Simpatics, tots.





Dia 7: Conwy-Llandudno- Colwyn Bay- Flint- Queensferry- Liverpool. 117km.


Si, avui toquen kms!!! Faré tota la costa Nord d'una tirada. I és que el del temps diuen que serà l'unic dia sense pluja en els propers 10 dies.


La intenció és arribar a Liverpool per l'oest, mitjançant un ferry ( Mersey Ferries) que surt de Birkenhead.




Platja de Llandudno.

Té un dic llarguíssim!!!




Val la pena fer-ho sense pluja i admirar aquesta costa, molt atlàntica, em sembla que hi ha bastanta afició pel Kitesurf.... Fa un vent!!!!! Per sort em bé d'esquena!!!!!! vaig volant.


Durant molta estona segueixo la NCN n5.





















Un cop arribo a Flint, la NCN5 desapareix ( o la perdo...) i continuo per carretera fins a Birkenhead. Agafar el ferry és recomanable, veus Liverpool des del riu i l'estació és molt bonica.










No hi ha problema per carregar la bici

al Ferry.





Dia 8: Liverpool-Aeroport John Lennon- BCN. 23km. Ahir vaig fer molt bé d'arribar fins a Liverpool, perquè és el dia que està plovent més. Amb molta mandra em poso a pedalar "a fondo" per arribar a l'aeroport com més aviat millor. Arribo xop com mai!!! Em canvio de roba, empaqueto la bici, facturo i ....... que carai! faig la ultima pinta al pub de l'aeroport!














































1 comentario:

Oscar dijo...

Ondia Ramón!!
cada dia descubrim alguna cosa nova! Quina vida tan emocionant que portes, no pares ni un moment!!
Enhorabona per aquestas viatges tan guapos que has fet en bici, quina enveja!!
Salut,
Oscar.